Menu Sluiten

Therapieën

Natuurgeneeskunde is al zou oud als de mensheid zelf. Wij zijn een onderdeel van deze natuur. Veruit de meeste kwalen betreffen chronische aandoeningen, kanker en hart- en vaatziekten, allergieën, onvruchtbaarheid, kinderen die heel druk zijn, gewichtsproblematiek, disfunctioneren van de schildklier, gewrichtspijnen, darmproblematiek, depressies etcetera. De mens is niet de kwaal, de mens is meer en mag dat ook zijn.

Natuurgeneeskunde is vaak niet 1 therapie maar meerderen bij elkaar. Boven in het scherm kunt nu naast Wat doe ik? klikken op > voor extra uitleg over de therapieën die er zijn.

Genezen blijkt een complex proces waarin – in tegenspraak met de gangbare westerse visie – niet alleen medicijnen en tastbare cellen een rol spelen, maar ook ontastbare zaken als hoop, geloof, vertrouwen en wil. Hippocrates, die oude Griekse meester heeft gezegd dat ‘de natuurlijke geneeskracht in onszelf ‘de belangrijkste kracht is om beter te worden’! Hij ging er vanuit dat ons lichaam perfect is en gezond wil zijn. In de natuurgeneeskunde gaan we dan op zoek naar datgene wat het lichaam heeft ziek gemaakt. Geen symptoombestrijding, maar het lichaam de kans gaan geven zichzelf met ondersteuning te herstellen. Als we ziek zijn is ons lichaam al een tijd lang bezig met “ziek zijn”. Al lang voordat bepaalde diagnoses worden gesteld is er een proces bezig in het lichaam. Dat proces weer in zijn achteruit zetten en te werk gaan met het daadwerkelijk genezen van het lichaam, daar gaat de natuurgeneeskunde mee aan de slag, totdat gezondheid en de mens elkaar weer aan mogen raken.