Menu Sluiten

Voedingstherapie

Voedingstherapie is een praktische en spirituele zoektocht naar jouw unieke voedingsbehoeften.
Zo kan natuurlijke voeding worden ingezet als medicijn voor het helen van het lichaam en het voeden van de geest. Natuurlijke voeding genereert namelijk ook een proces van persoonlijke bewustwording omdat ze vitale levenskrachten bezit en deze door het lichaam kan worden ingezet voor zowel genezing als ook geestelijke groei.

Natuurlijke voeding als medicijn.

Vanaf het ontstaan van de natuurgeneeskunde was Voedingstherapie de kernactiviteit van de natuurarts: lichaam en geest werden gereinigd door middel van vastenkuren en het voorschrijven van natuurlijke voeding. Voeding was lange tijd één van de belangrijkste en meest effectieve remedies voor het genezen van allerlei ziekten. Door de (industriële) ontwikkeling van onze westerse beschaving, zijn we langzaam maar zeker ver weg geraakt van onze natuurlijke voedingsbronnen. Dit stelt ons spijsverteringsstelsel dagelijks zwaar op de proef! Echter, de werking van ons afweersysteem vindt voor meer dan 75 % plaats in de darmen. En een falend afweersysteem is de kiem voor allerlei chronische lichamelijke en geestelijke ziektebeelden.

De remedie? Terug naar de bron en je opnieuw gaan afvragen of dat wát je eet wel tegemoet komt aan jouw lichamelijke en geestelijke voedingsbehoeften. Het antwoord zal geen volmondig ja zijn. Praktisch betekent dit dat het spijsverteringsstelsel gereinigd moet worden zodat het zichzelf kan gaan genezen. Het aanvoeren van de juiste voedingsstoffen ondersteunt dit proces. Naast het ‘ wat ‘ is ook de manier waarop je eet, wanneer en waarom je eet, van groot belang voor het optimaal functioneren van de spijsvertering.

Voedingstherapie is dan ook veel meer dan het tijdelijk naleven van een aantal voedingsvoorschriften of het volgen van een ‘natuurlijk’ dieet.